Lisa Sergreeva : Tal på Internationella Förintesledagen 27/1 2012

Lisa Sergreeva höll tal på Internationella Förintelsedagen 27/1 2012 vid manifestation på speakers corner i Växjö.

Jag är glad att vara här idag för att uppmärksamma denna dagen.

För det är precis därför vi är här, och precis därför det står förintelsens minnesdag i din kalender-för att vi ska minnas historien.

Redan i grundskolan lär man sig vad som hände, men lite fokus läggs på VARFÖR det hände. Lite fokus läggs på att skapa förståelse i samhället.

Redan i grundskolan fick jag höra att vissa barn inte passade in. Vissa barn fick skrik såsom ”åk hem” efter sig. Fanns barn som tyckte att även jag skulle ”åka hem”, för att jag inte var svensk nog i deras ögon.

Redan i grundskolan fattade jag att jag MÅSTE spela fotboll, jag MÅSTE äta sill och jag MÅSTE köra en Volvo när jag blir stor.

Och redan i grundskolan ville jag förändra detta.

Man tror inte på det förrän man ser det med egna ögon, med egna ögon såg jag hur hatet för invandrare växte, hur man fick försvara sig för att man var invandrare och hur Sverigedemokraterna vandrade in i riksdagen. Och jag hoppas att du, med dina ögon, ser att hat mot ett visst folk är fel. Jag hoppas att du har lärt dig att det resonemanget inte funkar i längden. Vårt land blir inte bättre med färre antal invandrare. Missnöjet i samhället skapar stora sår. Vårt plåster är inte att bli av med ”massinvandringen”. Alla ni som står här idag är svenskar i mina ögon, det ska ni veta. Ni har min respekt.

Men är jag svensk nog? Är jag svensk nog för att bo här och vara stolt?

Sverigedemokraterna pratar om en massinvandring. I Sverige har vi 21 inv/kvadrat km. Jag vill gärna se att det blir fler. Vi måste hålla hårt i den svenska kulturen säger dom också. Det jag tycker är så underbart med Sverige, det är att jag kan lära mig mer om andra kulturer. Och ja, Sverigedemokraterna, trots att jag har muslimer i min klass så blir jag inte mindre svensk för det. Människor som är olika mig inspirerar mig.

För att avsluta detta… Jag är svensk med utländsk bakgrund. Jag äter inte sill. Jag spelar inte fotboll. Och jag kommer aldrig att köra en Volvo. Men tro mig, jag är så svensk jag bara kan bli.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *