Naziflaggor hissade i Kronoberg- No Pasarán!

I lördags hissades nazi-flaggor på kommunens flaggstänger i flera städer där ibland Ljungby. Flaggorna var röda med ett svart hakkors på vitt fält och den i Ljungby var hissad under flera timmar. Det är givetvis obehagligt att sådant händer och det är beklagligt att människor känner sådant hat att de vänder sig till en sådan hemsk och våldsdyrkande ideologi som nazismen. Att dessutom utsätta andra för detta, denna gången genom en icke-våldsam manifestation mot människors lika värde, demokrati och mänskliga rättigheter är oacceptabelt.

Vi i Ung vänster är upprörda över vad som har hänt och ser gärna motaktioner. Vi vill dock understryka att en våldsam lösning inte är aktuell och vi vill mana medlemmar och sympatisörer till en fortsatt icke-våldsam kamp mot fascismen.

NO PASARÀN!

Det här inlägget postades i Aktuellt och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *